درباره شرکت

پروژه خط لوله انتقال اتیلن غرب کشور در تاریخ 2/5/1381 به تصویب هیات دولت رسید . پس از شروع به اجرای پروژه عظیم این خط لوله توسط شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، در چارچوب برنامه توسعه اقتصادی کشور و به منظور ایجاد صنایع تولیدی مواد پتروشیمی و پترو شیمیایی ، شرکت پتروشیمی باختربه صورت Holding تاسیس شد و در تاریخ 17/11/1383 به ثبت رسید . در ابتدا ،پروژه الفین 11 به شرکت پتروشیمی باختر واگذار شد و سپس به منظور ایجاد صنایع تولید مواد پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم و همچنین به جهت ارتقای کمی و کیفی محصولات پتروشیمی ،ابتدا شرکتهای پتروشیمی لرستان ، کردستان ، و گچساران در تاریخ 31/1/1384 و سپس در تاریخ 25/4/1384 شرکتهای پتروشیمی مهاباد و پلیمر کرمانشاه با 100% سهام متعلق به شرکت پتروشیمی باختر به ثبت رسیدند . متعاقبا ًمصوبه دوم هیات دولت در تاریخ 30/6/1384 برای چهار نقطه جدید صادر گردید . در سفر استانی رئیس جمهور به استان فارس در نیمه اردیبهشت ماه سال 86 بر احداث یک واحد تولید پلی اتیلن سنگین به ظرفیت 300000 تن در سال در نور آباد ممسنی تاسیس گردید و این طرح به عنوان یک طرح ملی نامگذاری شد . در تعقیب مصوبات هیأت دولت، شرکت پتروشیمی ممسنی به صورت سهامی عام تأسیس شد و در تاریخ 9/10/1386 به ثبت رسید . این شرکت مجری پروژه واحد تولید پلی اتیلن سنگین نور آباد ممسنی بوده ، هدف از اجرای آن در مرحله اول تولید مواد اولیه پلی اتیلن سنگین برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین دستی و در مرحله بعد صادرات محصول به بازارهای جهانی میباشد. زمین 93 هکتاری اختصاص داده شده به پروژه در تاریخ 19/10/1386 کلنگ زده شد وبدین ترتیب تاریخ شروع عملیات اجرایی طرح تعریف گردید . زمان اجرای پروژه چهار سال از زمان تامین ارز خواهد بود ،

معرفی محصول
پلی اتیلن سنگین:

پلی اتیلن ماده ای بدون بو و رنگ ، شفاف و به شکل جامد کریستالی است که کاربردهای متعددی در زمینه های بسته بندی مواد غذایی، ظروف مواد شیمیایی مایع و جامد شوینده ها، شامپوها، داروها، رنگ، مواد آرایشی و روغن موتور و جعبه های نوشابه و میوه ، بشکه ها و مخازن ، انواع فیلم ها ( فیلم های کشاورزی، شرینک، استرچ، انواع کیسه ) بسته بندی مواد غذایی و لبنی، زباله فریزر( لوله های آب و فاضلاب و لوله های تحت فشار گاز، وسایل پلاستیکی خانگی، اسباب بازی ها، روکش سیم و کابل، انواع درپوشها و کلاهکها و ... ) دارد.

پلی اتیلن سنگین (HDPE) دارای ساختمان خطی با تعداد کمی شاخه های جانبی بوده و دانسیته آن gr/cc965/0 ~ 940/0می باشد و تحت فرآیندهای فشار پایین و متوسط تولید می گردد. زنجیره ی مولکولی در این نوع پلیمر فشرده است و همین عامل باعث افزایش دانسیته آن می شود. انعطاف پذیری و مقاومت ضربه ای این محصول نسبت به سایر پلی اتیلن ها کمتر است ولی مقاومت آن در برابر مواد شیمیایی و تنشهای شکننده ی محیطی خوب است . لذا از این نوع پلیمر در تولید انواع محصولات تجارتی مانند ظروف نگهدارنده ی سوخت، صندلی های مورد استفاده در فضای باز، اسباب بازی ها، جامه دانها ، لوله ها و مجراها استفاده می شود. پلی اتیلن سنگین پر مصرف ترین نوع پلی اتیلن در جهان می باشد . از کل 1/70 میلیون تن پلی اتیلن مصرفی در جهان در سال 2007، میزان 9/44 در صد به پلی اتیلن سنگین اختصاص داشته است .

کار برد های پلي‌اتيلن سنگين (HDPE) در بازار داخلي و خارجی:

کاربردهای این ماده در بازارهای داخلی و خارجی بستگی به نوع و گرید آنها متفاوت است ولی بيشترين كاربرد پلي‌اتيلن سنگين در ایران برای تولید محصولات پلاستیکی ، تزریقی است که با روش قالب‌گيري تحت فشار تولید می شوند و در حدود 27 درصد از كل ميزان مصرف این ماده را تشكيل مي‌دهد. يكي ديگر از كاربردهاي منحصر به فرد پلي‌اتيلن سنگين توليد لوله است به طوریکه در حدود 11 درصد از كل مصرف پلي‌اتيلن سنگين صرف ساخت لوله میشود و پيش‌بيني مي‌شود كه اين ميزان در سال‌هاي آتي نيز افزايش يابد. توليد فيلم و ورق يكي ديگر از كاربردهاي پلي‌اتيلن سنگين است و تقریباً 20 درصد از كل مصرف را تشكيل داده، يكي از كاربردهاي مشترك انواع پلي‌اتيلن‌ها (پلي‌اتيلن سنگين، سبك و سبك خطي) به حساب می‌ آید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تولید پلی اتیلن سنگین) HDPE):
ردیف ماده اولیه میزان مصرف واحد اندازه گیری نحوه تأمین و انتقال
1 اتیلن 305000 تن پتروشیمی گچساران ویاخط لوله اتیلن غرب
2 بوتن- 1 5000 تن حمل با کامیون
سرویس های جانبی طرح
آب بدون املاح آب خام هوای ابزار دقیق ازت گاز طبیعی بخار برق
M3/hr M3/hr NM3/hr NM3/hr NM3/hr TON/hr MWH
35 350 700 700-2300 14250 50
35~ 40
محل تأمین خوراک

شرکت پتروشیمی گچساران ویا مجتمع های الفین پنجم و الفین کاویان (در عسلویه) خوراک مورد نیاز پتروشیمی ممسنی را از طریق خط لوله اتیلن غرب تأمین می نمایند.

خط لوله اتیلن غرب و منطقه دنا
  • خط لوله
  • گروه دنا

طرح های منطقه دنا شامل 5 طرح پتروشیمی های دهدشت، بروجن، کازرون، ممسنی و گچساران است. خوراک واحدهای پتروشیمی منطقه دنا از پتروشیمی گچساران با ظرفیت تولید سالیانه یک میلون تن اتیلن تامین می شود.

company1
company2
company3
company5
company8
company9